top of page
IMG_20220927_104036.jpg

Rusta & matcha

Rusta & matcha är en ny, effektiv tjänst för dig som är inskriven på Arbetsförmedlingen. Vi ger dig individanpassat stöd för att du så fort som möjligt ska hitta ett passande arbete eller studier som leder till ditt drömjobb.

KA-nummer: 10074029

Vi på Möjligheternas plats brinner för att skapa möjligheter och har flera års erfarenhet av professionell coachning. Vi har koll på vilka steg du behöver ta för att komma in på arbetsmarknaden.

Arbetsförmedlingen gör en bedömning om du tillhör målgruppen för Rusta och matcha. Tjänsten är till för en bred grupp arbetssökande och oavsett om du varit arbetslös en tid eller är nyinskriven så kan rusta och matcha vara aktuellt för dig.

När du valt Möjligheternas plats som din leverantör ansvarar vi för att utforma och anpassa programmet och aktiviteterna efter just dina förutsättningar och önskemål. 

Varmt välkommen att välja oss som leverantör av Rusta & matcha!

image00009_edited_edited_edited.jpg

Rusta & matcha

Med Rusta och matcha får du hjälp att hitta dina styrkor. När du samlat dem kan du gå vidare och rusta din kompetens där det kan behövas.

Varje vecka träffar du en engagerad jobbcoach som hjälper dig med såväl praktiska uppgifter som med stöd och uppmuntran. Tillsammans gör ni upp en plan som på ett konkret sätt ger dig en väg fram till arbete. 

För att anlita oss behöver du ange vårt KA-nummer: 10074029 när du kontaktar Arbetsförmedlingen.

Du kan också lämna dina uppgifter i formuläret här på sidan om du har frågor eller funderingar så kontaktar någon av våra jobbcoacher dig inom kort! 

Vårt team

Jobbcoacherna hos oss har stora nätverk och arbetar tillsammans för att hitta passande arbetsplatser till de som tar del av Rusta och Matcha.

 

Våra handledare kan identifiera olika yrkesroller inom bygg, lokalvård, design, administration, kommunikation, juridik, ekonomi, transport, lager, logistik, skola, omsorg, vård, kundservice, hotell, restaurang, handel, data och IT. 

Lösningar som passar dig

Rusta och Matcha går att kombinera med andra utbildningar och åtgärder från arbetsförmedlingen som exempelvis samhällsorientering eller SFI. Du kan också ta del av Rusta och Matcha om du är föräldraledig på deltid. Rusta och Matcha kan även passa för dig med en funktionsvariation.
 
Våra medarbetare talar svenska och engelska flytande. Jobbcoacherna som arbetar hos oss är mycket vana vid att arbeta med tolkar som talar språk från hela världen och med språkstöd. 
 
Hör gärna av dig till oss med frågor kring hur vi arbetar!

Välmeriterade jobbcoacher

Våra medarbetare har arbetslivserfarenhet från både näringslivet och offentlig sektor. Exempelvis har de utbildning i, eller har arbetat med, personalfrågor som rekrytering, omställning och chefscoachning.

 

Ekonomi som bland annat företagsekonomi och marknadsföring. Flera av våra medarbetare har djup kunskap då det kommer till psykisk och fysisk hälsa, friskvård och stresshantering

 

Jag har redan en annan leverantör men är inte nöjd. Kan jag byta?

Ja, du har alltid rätt att byta leverantör om du inte är nöjd med insatsen, det är viktigt att du har en leverantör du är nöjd med och som ger dig det stöd du är i behov av. Kontakta din handläggare på Arbetsförmedlingen om du vill byta leverantör.

 

​Självklart kan du också kontakta oss så hjälper vi dig vidare.

 

Hur gör jag för att välja Möjligheternas plats?

Berätta för din handläggare att du vill gå Rusta och matcha hos Möjligheternas plats eller uppge vårt KA-nummer.

 

​Kontakta oss om du behöver hjälp!

Varför ska jag välja Möjligheternas plats?

  • Det främsta argumentet är vår långa erfarenhet i kombination med passionen för det vi gör.

  • Vi kan arbetsmarknaden och har ett brett, ständigt växande, nätverk av arbetsgivare inom en rad olika branscher. 

  • Vi finns på flera orter vilket gör att du får det stöd du behöver där du än befinner dig.

Jag är ny i Sverige. Kan jag läsa SFI samtidigt?

Självklart! Att kunna det svenska språket är en viktig del av att komma in på arbetsmarknaden. Vi ser till att du får möjlighet till undervisning i svenska parallellt med åtgärderna för att hitta ett jobb.

Får jag en egen kontaktperson?

Ja! För att skräddarsy processen efter just dig är det viktigt att vi lär känna dig. Din personliga coach kommer tillsammans med dig ta fram en plan och strategier för hur du ska nå ditt mål. Vi ser till att finnas där för dig och du har regelbunden kontakt och uppföljning med din coach.

Vilka jobb kan jag få om jag väljer att gå Rusta och matcha via er?

Det beror både på din kompetens och vad du är intresserad av. En del av våra deltagare behöver hjälp att hitta enklare arbeten utan krav på tidigare utbildning eller erfarenhet medan andra har jobbat länge och vill byta inriktning, ytterligare andra behöver vägledning och stöd till att påbörja kompletterande studier. Vi har stöttat människor till olika roller och befattningar både inom den privata och offentliga sektorn.

 

Om du redan har en utbildning från utlandet och behöver få den validerad i Sverige hjälper vi dig gärna med de steg som krävs för att du ska kunna fortsätta med ditt yrke här i landet.

Vilken ersättning får jag när jag deltar i KROM?

När du deltar i Rusta och matcha har du rätt till aktivitetsstöd. Ersättningen betalas ut via Försäkringskassan och det är de som avgör din ersättningsnivå, bland annat baserat på din ålder. Har du rätt till A-kassa är en annan ersättningsmodell möjlig.

Här kan du läsa mer om ersättningen på Försäkringskassans hemsida.

bottom of page